Over ons

Over ons

De Maashorst Maaltijdbox is een gezamenlijk initiatief van De Heische Hoeve en IBN. Na eerdere samenwerkingsinitiatieven op het gebied van kersen en whisky en een recente samenwerking op het gebied van kerstpakketten, hebben beide streekbedrijven elkaar nu ook gevonden in een unieke samenwerking voor de Maashorst Maaltijdbox.

Deze groentetuin biedt een mooie kans voor een divers pluimage mensen om werkervaring op te doen. Dat kunnen medewerkers zijn die na een operatie nog niet hun eigen werkplek terug kunnen, of mesne in een re-integratie-voortraject. Het is schitterend om te zien dat deze mensen het hele proces van zaaien, onderhouden en oogsten actief beleven en meemaken en misschien thuis zelf wel een groentetuin gaan aanleggen en er vooral heel veel voldoening uithalen.

Voor de groenten van IBN geldt, net als voor de producten van de boeren uit de Maashorst en de streekproducten van de Heische Hoeve, dat de keten naar de consument vaak lang is, wat ten koste gaat van versheid, kwaliteit en een goede beloning voor de producent. Door met de Maashorst Maaltijdbox rechtstreeks aan consumenten te leveren worden versheid, kwaliteit en een eerlijke prijs voor de boer gegarandeerd. Maar dat is niet het enige. Want wat is er nou mooier dan de mensen van IBN een stukje extra voldoening te geven, door juist hún producten op te nemen in een culinaire Maashorst Maaltijdbox? Zodat ze net als de boeren uit de Maashorst met trots en voldoening hun bijdrage leveren aan een avond 'thuis uit eten'. 

En zeg nou eerlijk: met die heerlijke gedachte in het achterhoofd ga je met een goed gevoel aan tafel. Eet smakelijk!