Een kijkje op het land

Een kijkje op het land

Natuurlijk begint ons verhaal in de groententuin van IBN en op De Heische Hoeve. Maar de Maashorst heeft nog zoveel meer lekkers te bieden wat de moeite waard is! In de rubriek ‘een kijkje op het land’  gaan we eens kijken waar al die mooie producten uit de Maashorst vandaan komen. Met enige regelmaat zullen we nieuwe verhalen plaatsen, zodat je te weten komt wat het verhaal is van de smaak van de Maashorst en je nog meer kunt genieten van de heerlijke gerechten op je bord.

"Vergeten groenten uit de streek?" zie ik je denken. Die pastinaak, die kennen we zo langzamerhand toch wel. Ja het is waar, de vergeten groenten zijn weer aardig terug in de herinnering gebracht… Lees meer
In de lente gonst de boomgaard van de Heische Hoeve van de bijen. Nijver vliegen ze van bloem tot bloem en verzamelen zo nectar en stuifmeel. De bijen zijn heel erg belangrijk voor de bestuiving… Lees meer
Onze chef-kok Ivo probeert in elk menu ook een wildpluk-onderdeel in de gerechten te verwerken. Leuk om kids te activeren en de natuur in te sturen om te leren hoe alles groeit en bloeit. Maar ook… Lees meer
De kersentijd is altijd weer een belevenis. De takken van de bomen buigen zwaar door onder het gewicht van de heerlijke zwarte zoete kersen. Is er iets lekkerder dan een kers vers van de boom?… Lees meer
De dorsclub is geworteld in de Maashorst en bestaat uit hobbyisten en verzamelaars van oude landbouwwerktuigen. De club probeert om deze machines te bewaren zo nodig te restaureren en in de… Lees meer
René van Hout is een fanatieke wijnboer geworden. ''Voorheen het land van mijn ouders waar we ons vakantiehuisje hadden staan compleet met voetbalveld. Later werd op dit veld asperges gestoken… Lees meer
Kenmerkend voor Boer Spierings kaas is de geur en smaak. De unieke, volle smaak is volgens Jasper en Afke Boukje te danken aan het voer, de melk, de grondsoort, gras, receptuur, bereidingswijze en… Lees meer
De kippen van de familie van Erp nemen regelmatig een zandbad en poetsen hun verenkleed op. In het Brabantse Berghem, tegen natuurgebied de Maashorst, strooit Chris elke ochtend graan in de stal… Lees meer
In 2012 winnen Harrie en Elianne de titel "Beste appel van Nederland" met hun Dalinco-appel. Met hun fruitsorteerbedrijf blijven de van den Elzens gepassioneerd bezig met het telen en ontwikkelen… Lees meer