Tussengerecht - Pompoensoep

Pompoensoep

4 personen
45 minuten
Pompoensoep met gerookte forel van de Slothoeve vijver gegarneerd met vogelmuur en gebruneerde pompoenpitten

Zo maak je het: 

Soep:

Snij de boven- en onderkant van de flespompen af en schil hem met een mes. Snijd de pompoen doormidden en verwijder de zaden, bewaar de zaden want die heb je later nog nodig. Maak de uien schoon en snijd deze in halve ringen.

Snij de pompoen in grove stukken, ongeveer 2 bij 2 centimeter. Bak de ui en de pompoen aan in de helft van de boter en blus het af met de groente bouillon. Voeg als het nodig is wat water toe, zodat de groente volledig onder staat. Kook het op laag vuur in ongeveer 30 minuten gaar.

Voeg de room toe en mix het geheel goed door. Breng de soep op smaak met peper en zout.

Gebruneerde pompoenpitten:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de pompoenpitten met warm water en maak ze goed droog in een theedoek. Bak de pompoenpitten 10 minuten in de oven op 180 graden. Haal ze uit de oven en bestrooi direct met zout.

Gerookte forel:

Verdeel de forel in vier gelijke delen, zo’n 50 gram per persoon.

Vogelmuur

De vogelmuur vind je niet in de box, die moet je zelf in het wild plukken, maar hoe ziet vogelmuur er eigenlijk uit? 

Vogelmuur ken je vast wel, je bent hem vast wel een keer in je omgeving tegen gekomen. Vogelmuur is een lage, eenjarige plant die bloeit van januari tot december, praktisch het hele jaar dus. De plant is vaak wijdvertakt. De 3-40 cm lange stengels zijn groen of rood. De bladeren zijn groen, eirond met een spitse top. De bloemknop is sterk behaard. Vogelmuur groeit in akkers, tuinen en bermen.

Pluk 3 kleine stengels per persoon.

Nu is het tijd om het bord mooi op te maken. Leg een kwart van de forel in het midden van een diep bord, strooi er een kwart van de pompoenpitten omheen. Leg drie stengeltjes vogelmuur in het bord. Schenk de warme soep in het bord.

Wat heb je nodig uit de box?
  • 1 flespompoen  
  • 500 gram Heische Hoeve groentebouillon
  • 200 gram gerookte forel van de Slothoeve vijver 
Zelf zorg je voor...
  • 200 gram room
  • 50 gram roomboter