Flensjes

Flensjes met warme kersen

4 personen
30 minuten
flensjes met speltbloem van de stofvreters met daarbij warme kersen en Heische Hoeve kirsch panna-cotta.

Zo maak je het:

Flensjes:

Meng het zout en de speltpannenkoekenmix samen in een kom. Maak in het midden van de bloem een kuiltje en breek daar de eieren in. Voeg de helft van de melk toe en roer het tot een glad beslag met de mixer. Als alle klontjes zijn opgelost voeg je de rest van de melk toe. Laat het beslag 30 minuten afgedekt rusten. 

Verwarm net voor het serveren een koekenpan op middelhoog vuur en smelt hierin de boter. Flensjes zijn flinterdunne pannenkoekjes dus doe niet te veel beslag in de pan en bak ze aan beide zijde lichtbruin. 

Kirsch panna-cotta:

Zet vier glaasjes klaar. Leg de gelatine in koud water om te weken. Klopt 180 gram room tot deze ongeveer zo dik is als volle yoghurt. Verwarm 20 gram met 20 gram kirsch op het vuur.  Als het kookt haal je het van het vuur en voeg je de geweekte gelatine toe.  Laat de kirsch massa af koelen tot deze handwarm is. Schep het onder de slagroom door en meng het goed. 

Vul glaasjes met het mengsel en laat de kirsch panna-cotta opstijven in de koelkast. 

Gekarameliseerde witte chocolade: 

Verwarm de oven voor op 180°c. Breek de chocolade in stukjes en doe deze in een ovenvast schaaltje. Zet het in de oven en roer het om de 2 minuten door. Het is klaar als het een goudbruine kleur heeft en een korrelige structuur. Laat het af koelen 

Bewaar het en strooi het bij het serveren in de glaasjes met panna-cotta. 

Warme kersen: 

Verwarm de kersen van de Heische Hoeve in een pannetje en serveer deze over de flensjes. 

Pinksterbloem 

De pinksterbloem vind je niet om de box, maar in de vrije natuur:

De plant komt voor in graslanden, bossen en in moeras. In een omgeving die heel nat is, heeft ze zich op een bijzondere manier aan dit milieu aangepast. De soort kan tot 50 cm hoog worden. De bloemen groeien in een tros. De kelkbladen zijn onderaan met elkaar vergroeid, de kroonbladen niet. De kroonbladen zijn maximaal 1,8 cm lang en hebben een lila tot roze kleur met paarse aders, ze zijn zelden wit. 

Je hebt 3 pinksterbloemetjes per persoon nodig.

Nu is het tijd om het bord mooi op te maken:

Vouw de flensjes in dubbel en daarna weer dubbel zodat er een driehoekje ontstaat. Serveer er 3 of 4 per persoon.  Verwarm de kersen en verdeel ze mooi over de flensjes heen. Werk dit af met 3 pinksterbloemen. Serveer het glaasje panna-cotta met daarop de gekarameliseerde chocolade apart. 

pinksterbloem
Wat heb je nodig uit de box?

Voor de flensjes:

  • 500 gram speltpannenkoekenmix 
  • 2 eieren 

Voor de kirsch panna-cotta:

  • 2 blaadjes gelatine 
  • 20 gram Heische Hoeve kirsch 
Wat heb je nog meer nodig uit de box?
  • 100 gram witte chocolade
  • 1 potje kersen van de Heische Hoeve
Zelf zorg je voor...

Voor de flensjes:

  • 500 gram melk 
  • 30 gram suiker 
  • 1 mespunt zout 

Voor de kirsch panna-cotta:

  • 200 gram room